Trött

Jag känner mig rätt mosig i skallen idag, det blev ingen ordning med skönhetssömnen i natt. Först började tant Bolla gruffa och voffa och det väckte i sin tur Misa som kontrade med att vråla som bara Misa kan och sen började sura gammelmatte att gapa och så höll det på. Bolla sa voff och matte blev allt argare och Misa allt galnare. Misa gillar inte folk som skriker, särskilt inte de som skriker åt andra än åt henne. Om hon själv har gjort nåt galet och får skäll så tar hon det ganska lugt men när det skriks åt andra blir hon hyper. Särskilt när gammelmatte och Malin är ovänner och det händer ganska ofta. Nå det var en parantes till varför jag är så trött.
Efter ett tag så fattade äntligen den tröga gumman i sängen att Bolla verkligen hörde nåt och drog upp persiennen och stirrade rakt in i ögonen på en ÄLG. Där stod de alla tre som ätit våran fågelmat hela vintern, trodde nog att de stuckit sin kos för denna säsong, jag menar vi har faktiskt slut fågelfrö nu. Och vem har för övrigt råd med alla frön som tre älgar kan sätta i sig, de äter betydligt mer än en talgoxe, än flera hundra talgoxar faktiskt.

I vintras, innan jag fanns, tog gammelmatte en bild på en av fågelfröälgarna, den lyfte på locket till fågelhuset, åt upp alla frön och stängde sen efter sig och gick, det är inte klokt vad älgar kan.

Nu på morgonen fick jag ett garv i alla fall. Tidigare i vinter har det varit knas med avloppet hos grannarna så det ska spolas och filmas i ledningarna här på Öberget, där vi bor. Och när gammelmatte nyss hade duschat (tur att hon gjort "nummer två" klart)  så förvandlades toastolen till en mini-gejser och den tröga gumman ni vet, var så klart tvungen kolla ner i för att se vad som hände och då fick hon sig en liten extra dusch, oj vad jag tycker det såg kul ut.

Strutsen

Hallå igen!
Jag har ett problem, snön är snart slut och eftersom det är ont om öken i norra Sverige är det inte mycket sand heller.
Nu förstår ni säkert inget alls, vad är problemet? Och jag vågar knappt tala om det, för det är så hemskt, men jag lider av strutssyndrom.


När matte ropar på mig så kan jag inte springa direkt till henne utan jag måste hitta en snöfläck och gömma huvudet i och där ligger jag och väntar tills hon kommer.
Kan ni fatta hur det ska gå en hel sommar utan snö och sand att gömma sig i, jag bävar.
/Frode alias Strutsen

Utställning

Nu mina vänner är det gjort!
Jag har varit på min första hundutställning, inte säskilt stor visserligen, men det var kul i alla fall. Matte och jag sprang runt och sprätte med benen som vi aldrig gjort annat och om jag får säga det själv så är jag särskilt nöjd med min svansföring. Tror att jag fick till precis rätt böj på svansen och det kändes bra. Tanten som var domare var en riktigt trevlig person, jag tyckte bara att det var lite knöligt då hon skulle kolla vad jag ätit till frukost och om jag borstat tänderna efteråt. Mattes mun grävde hon inte i fast det kunde hon väl ha gjort i stället.
Nu dröjer det ett tag innan jag får va' med på nästa utställning, jag ska bara åka med och heja på mamma, Misa och de andra hundarna eftersom jag är för liten ännu, men vi syns i ringarna fram över, det lovar jag/ Frode

Trrrråkigt..

Himmel vilken trist dag, bara för att gammelmatte jobbar på nätterna och sover på dagarna så förväntas jag sova på nätterna och på dagarna! Tidigare har jag alltid blivit räddad från detta av någon vanlig familjemedlem som är vaken på dagen, men inte i dag. Husse springer halvmara och de andra förstör pengar i Luleås affärer. Jag fick inte följa med heller fast jag skulle gärna skulle ha hälsat på min brorsa Petter som bor där. Jag följde minsann med dit när vi lämnade honom och jag tyckte att det var så ledsamt att åka hem ensam. Men får jag åka med och kolla att han mår bra?
Nej, inte det . I stället får jag göra - ingenting! Sur blir hon som ligger där i sängen också. Bara för att jag speglar mig i golvspegeln och ser en kul kompis där inne så kommer ett vrål att jag ska lägga av och gå och sova och hur kul är det?
Frode


Föris

Hej igen!
Tänkte berätta om vad jag gjorde igår. Det var nåt jätteskoj, jag har nämligen börjat föris eller valpkurs kanske jag ska säga så ni förstår. Vi är ungefär 10 i min klass och där finns både stora och små hundar kan jag tala om för er, så det finns mycket kul att titta på. Jag sköter mig jättebra säger Matte (min riktiga matte, Sandra, alltså, inte gammelmatte som hjälper mig att skriva) det är annat än vad mamma gjorde när hon gick föris. Mamma bara skällde och skällde och bar sig åt som alla säger att en finnspets brukar bära sig åt, men det gör inte jag. Jag sitter och tittar på allt som händer, när vi inte tränar på nåt säskilt som till exempel stå eller ligg.

 
Dessutom hade vi nåt som kallas ringträning igår, det är nämligen dags för mig att göra debut på hundutställning snart har jag hört, det verkar helt okej eftersom jag fick massor av godis när vi tränade och det gillar jag.

Hej!

Precis som Karlsson på taket så är jag en lagom tjock man i mina bästa år. Eller i mitt fall handlar det varken om tjock eller år säger de som vet. Jag är nämligen bara fyra och en halv månad och precis lagom säger matte.
Jag bor tillsammans med mamma som är ganska sträng tycker jag, pappa har jag bara sett på bild, han bor låååångt borta så honom får jag nog inte träffa heller. Sen finns det ett gäng sura tanter här hemma och så finns Misa! Hon är min bästa vän och så söt, fast hon inte har samma färg som vad jag har, men det struntar jag i. Jag tror faktiskt att jag är lite kär i henne.
None

Jag har massor av saker jag vill berätta om men det får bli senare för nu måste jag sova en stund och sen ska jag ut. Jag tror föresten att det snöar idag, jag som precis trodde att snön skulle försvinna och alla mina bästa tuggben är ute i hundgården, tänk om de försvinner.


Välkommen till min nya blogg!

Om jag och gammelmatte bara kan räkna ut hur detta bloggande går till (vi har inte gjort det tidigare) så ska vi försöka skriva lite kul saker här. Hälsningar Frode

RSS 2.0