I hårdträning

Hej mina vänner..Nu är det snart premiär för årets stora händelse. Jag tränar det värsta jag kan, med bensträckningar både framåt och bakåt som ni ser.
För alla som inte är så insatta i jakttidtabeller så kan jag berätta att i morgon, tisdag 25 augusti så blir tjädrar och orrar lovligt vilt och jag ska till skogen och skälla på dem allihop, har jag tänkt. Då ska jag låta bli både pinnar och kottar som jag annars brukar bära omkring på när jag är ute i skogen. Jag hoppas att det händer lite spännande saker som jag kan berätta om här.

Jag har fått post från brorsan (Ole Einar) i jämtland. Han har tydligen samma ambitioner som jag att lukta gott och han hittade en surströmmingsburk, så jag undrar om han inte är luktar bättre än vad jag gör.

Sen har det kommit nyheter från Norge och mormor Tiukka som blev norsk skallkung igår. Grattis från mig och mamma, vi blir röda av avund.

Nu ska jag träna lite till och sen väntar jag med spänning på morgondagen.
/Frode

Allt pryder en skönhet...

även ren skit! Eller hur!? Hittade en riktig guldgruva full av skönhetsmedel för hundar sedan slambilen tömt brunnen.Tyvärr fick jag inte behålla sminket mer en ett par minuter. Sen blev jag beskylld för att lukta reningsverk också, jag gillade både lukten och färgen. Undrar om det behövs vakthundar på reningsverket i Arjeplog, tror att jag ska söka jobb där.  Ett nytt namn fick jag också på kuppen, i stället  för hundgubben fick jag heta skitgubben.

Jag har läst att Mikko varit inne och kommenterat mitt tidigare inlägg och jag tycker inte att han ska snacka en massa strunt. Alla tjejer som bor i mitt hus är mina, punkt! Även Ronja, då må hon vara hur mycket lapphund som helst.
Jag träffade en ny tjej igår förresten, en snygging som heter Nessie och är kleiner münsterländer och jag blev lite kär. Tycker nog att hon borde komma tillbaka när hon löper så ska vi göra nya valpar av spännande blandning, stående, skällande fågelhundar.

Inga rosetter fick jag i Svenstavik heller, men mamma hon fick fler än vad hon har behov av, det finns ingen rättvisa här i världen. Nu är det i alla fall snart dags för jakt så nu får utställningarna vara för mig fram till i slutet av oktober då jag åker till Norge.

Ha det/ Frode

RSS 2.0