Bad och annat skoj

Jag har haft semester ett tag nu, inte för att jag jobbar så hårt annars heller, men den senaste tiden har jag badat och fiskat en hel del. För egen del fiskar jag mest pinnar och en och annan sten men matte hon har fiskat riktig fisk. Ett riktigt stickigt monster fångade hon i söndags. Tillsammans med Malin och gammelmatte så fick hon 17 stycken! Det blev mycket jobb för mattes morfar med att filéa all fisk.Som jag skrev tidigare så fiskar jag helst pinnar bara det inte är för djupt för jag gillar inte att simma.En dag när vi var ute så bestämde jag mig för att göra mig av med Ronja leksakstjuv. Först tog jag henne med mig ut på en liten udde i hopp om att hon skulle ramla i vattnet och när det inte lyckades så gick jag en liten sväng bort från de andra som satt och grillade korv över elden. Jag såg till att Ronja följde mig för jag hoppades att hon skulle bli riktigt borttappad. Efter en stund gick jag tillbaka till mattte och den övriga faniljen och vem tror ni satt där om inte Ronja, hon var inte ett dugg borttappad. Det var då jag tog fram mitt värsta vapen, jag försökte lura henne att springa in elden och om inte gammelmatte varit så snabb på Ronjafångst så kunde det nästan ha lyckats. Usch vad jag skäms när jag tänker på det. Men jag gillar inte att matte klappar och pussar på Ronja.Jag håller på att känna mig lite orolig också, matte flyttar snart. Vart har hon inte bestämt sig för ännu men hon har inte många dagar kvar att vela på. Antingen blir det Umeå eller också bär det av till Östersund, hur det nu än blir så kommer matte vara långt från mig i höst. Kanske jag kan vara hos henne i vinter om hon hittar ett bra ställe att bo på men det får vi se.
Hur som helst så ska jag snart åka till Östersund, jag och mamma ska tävla mot varandra på utställningen i Svenstavik. Det är bara vi som är där, ja, alltså vi är de enda finnspetsarna. Jag berättar sen hur det gick.
Frode

Sommar

Sommaren har kommit och jag tycker att vid en sjö är bästa platsen att vara. Jag har en hobby som jag brukar roa mig med där. Jag snorklar. Fast utan snorkel och utan badmössa. Ibland rinner det in vatten i öronen och det gillar jag inte riktigt.
Ett par utställningar har jag också varit på och två fina rosetter har jag fått med mig hem, en rosa och en lila, tjejfärger. Jag vill ha en blå (och gul) eller gul (och röd) som mamma fick i Gällivare förra helgen. På bilden kan ni se hur jag förbereder mig vid ringside innan jag ska in och springa. Jag vilar mig i form.Sen har det hänt stora saker måste jag säga. Det har flyttat in en leksakstjuv.
Hon är väldigt liten och ynklig och orkar inte mycket, men hon stjäl mina saker i alla fall. Sen håller matte på och gullar med henne hela tiden, fast matte sa, "att den där lapphundsvalpen är säkert en ful stackare", innan hon sett henne. Det känns inte riktigt bra när matte pratar mer med Ronja, som hon heter, än med mig.Snart ska vi åka med husvagnen till utställningen i Piteå men där får inte jag vara med eftersom matte glömde anmäla mig. Men i Svenstavik blir det min tur, hoppas jag.
Frode

RSS 2.0