JanuariNu är skidsäsongen här på allvar, tyvärr innebär det inte att jag får egna skidor på fötterna utan att jag får en skidåkare på släp. Det går väl an så länge den håller farten uppe och står på sina ben, men så är inte alltid fallet.

Sen är det full fart på skidåkarna på teve och även detta år måste jag finna mig i att Frode Estil inte åker. Petter Northug håller på för fullt, Eldar vann i lördags och Ole Einar han både åker skidor och skjuter, visserligen inte fågel, men i alla fall. Det är orättvist att mina bröders förebilder syns i teve hela tiden. Jag har funderat på om jag ska maila till Frode Estil den äldre och ta upp detta problem. Visserligen har han tagit OS-guld men det var ju länge sedan. Kan det vara dags för en come-back kanske.Sen har jag ett problem som jag har tänkt på ett tag.
Sängen är för liten eller också utnyttjas den fel.
Allt är bra när gammelmatte jobbar eller gammelhusse är borta, då ryms vi bra. Det är när alla är hemma som det uppstår problem. Först i säng varje kväll är gammelmatte, sen lägger jag mig och när vi har sovit ett bra tag så kommer den där gubben och vill ha min plats! Jag anser att först till kvarnprincipen borde gälla. Det finns ett par riktigt rejäla mattor på golvet där han kan ligga. Han kan ta både täcket och ena kudden för de behöver inte jag. Nej, han hävdar att är jag som ska ligga på golvet, utan täcke och kudde! Jag är ju mindre och lättare så jag får ge mig.
När sen någon kliver upp nattetid för att göra "det jag gör utomhus"  så brukar jag skynda mig upp i sängen i hopp om att de ska fatta vinken och lägga sig på golvet men icke. De är komplett dumma.
Mitt hopp står nu till att gammelmatte ska köpa en trippelsäng på IKEA snart.
/Frode

Gott nytt år

Gammelmatte är lat!
Det är nästan omöjligt att få hjälp med uppdateringar. Nu har jag tvingat henne, sitter bredvid i soffan och morrar så hon förstår att det är allvar. Snart ska Marcus Hellner ut i skidspåren och då har jag inte tid med annat än att hålla klorna för honom, så hon måste skynda sig.
Julen firade jag hos Bolla och Tilda och där bor också den lilla figuren i röd luva som jag fick dela soffa med, ett kraftigt tråkigt sällskap tycker jag.Ett eget paket fick jag i alla fall, med lite godsaker i. Annars tar jag det lite försiktigt med maten nu, tycker att jag lagt på mig några hekto för mycket. Jag har börjat planera inför Beach 2011, vill ju inte se ut som en liten rultig kille då. Så här efter jul är det ju poppis med diverse dieter och träningsprogram men jag sysslar varken med GI eller Atkins, jag kör Matvägransdieten som är den klart effektivaste, ni kan själva testa.Av mig fick matte en liten söt mössa som hon ska i höst, nu blir vi ett ännu farligare team i skogen, hoppas jag.Till sist så har jag firat min treårsdag med pompa och ståt. Som vanligt var det massor av raketer men jag orkade inte hålla mig vaken för att titta på dem. Dagen till ära fick jag ha slips på mig, den fick jag låna av Malin som också hjälpte mig med påklädningen, fast jag ledsnade efter fem minuter och klädde av mig då.Jag och alla andra hoppas på små valpar i vår. Det är meningen att jag ska få småsyskon men det har nog inte mamma tänkt. Aldrig börjar hon löpa trots att vi väntar och väntar. Men den som väntar på något gott!
Frode

RSS 2.0