Bästföredatum passerat....?

Varför göra något idag som man kan skjuta upp till nästa dag, eller nästa vecka eller varför inte nästa månad. Alltså har juni passerat utan att jag skrivit något roligt. Det beror mest på att jag inte har så roligt. Jag verkar ha passerat bästföredatum och blivit utbytt mot yngre förmågor. Inte får jag åka på utställning och inte får jag gå på fjälltoppar eller träna spår och gå på valpkurs. Nej, jag får stanna hemma och vakta huset hela tiden, trist som bara den.

Min gammelmatte har fyllt femtio år och hur många hundår det är kan jag inte föreställa mig. När hon firade födelsedag i husvagnen fick jag inte heller vara med utan blev förvisad till Myrheden tillsammans med en bunt gamlingar.

Jag får i alla fall fiska fortfarande även om Flisa var med som praktikant i båten. Jag fick två ganska fina fiskar och är en riktig turhund om jag får säga det själv.

 

 
 Min gammelmatte undrar var generna detta sandgrävande beteende sitter.
Det måste var i finnspetsdelen av hundgenerna så mycket är klart. Hon påstår att alla vi finnspetsar som hon haft, varit galna i att gräva hål i sanden nära vattenbrynet för att sen skälla ilsket när vattnet rinner in. Det gör inte keeshondar och lapphundar. 
 
 
 Kolla tuggpinnen jag hittade när jag var ute på kvällspromenad i början av juni. Det är grejer det. Fri från salmonella, KRAV-märkt och ekologiskt odlad. Och den smakar utmärkt! Lite tung att bära på är den, man får bra nackmuskler och en gratis koll om man har tandlossning på köpet.
 
 
 Juni månads bild är tagen i år.
En bild från "Arjeplogs fjällnära skärgård" som någon kommit på att det ska göras reklam för. Det lär finnas 8727 sjöar här, hur nu nån orkat räkna alla.
 En av dem är Uddjaur där det finns många holmar. Jonna gav sig i väg på en simtur och hann besöka ett par av dem innan hon blev infångad med båt. Hon är rätt tuff min gamla mamma och inte rädd för att bli våt om tassarna. På den sista bilden ser ni Jonna i full fart.
 
 
 
 Ha en skön sommar!
Frode
 
PS Nu är det bara 50 dagar kvar!
 

RSS 2.0