Och så var det maj

Hörde nån som sa att om man tittar framåt går tiden lika fort som en lus på en tjärsticka, men innan man vet ordet av så har lusen fått upp farten och så har ännu en månad gått. 
Några fina dagar var det i april. Här är det Ylvis som fastnat på kort.
Jag är lite bekymrad över den killen. Han verkar bli stor, kanske större än vad jag är och det gillar jag inte. Men jag håller honom kort så han inte ska få något för sig.
Fast matte bara jamsar med honom och tycker att han är såå söt. Hu säger jag.
 
 
Gammelmatte ska snart fylla femtio och det gör väl oss ungefär jämnåriga om man översätter hundens ålder i människoår. Problemet är att i hennes fall verkar det som om hon börjar fungera lite knackigt. Jag däremot känner mig lika fräsch som tidigare. Helgen före påsk fick gammelmatte fel på ryggen. Hon stod på knä och sen blev det nåt fel och där låg hon och skrek och det tog en evighet innan hon kom på fötter igen. Det tog en vecka innan hon var som vanlig.
Nu har det gått ett par veckor till och nu skyller hon på förkylning, bara skräp med henne!
 
 
 På våren ska man vara ute och må gott. Jaga en och annan sork och spana efter vårtecken. Äta ute hör också till vårsysselsättningarna.
 Rökt älgkött och pitabröd är inte helt fel för en hungrig hund. Men jag lämnar salladen och orientdressingen till de som behöver det bättre. Laga mat ute är riktigt trevligt när det börjar bli lite varmare.
 
 
Jag har fiskat lite också. Även om det är Ylvis som får vara med på alla kort så är det min förtjänst att det blir fisk. Om inte jag skällde så bra på abborrarna och avlivade dem snabbt och smärtfritt skulle det inte gå så bra. Det krävs en särskild teknik för att avliva abborre, ett snabbt bett över huvudet där de är minst stickiga.
Ett gott råd, bit inte en abborre över ryggen om du vill behålla tungan utan sår.
 
 
Eftersom tiden gått så fort blir det alltså två månadsbilder i dag.
Först en bild som representera april: Salajekna glaciär.
Is från den glaciären har gjort en lång resa, först med skoter och sedan med bil till Vildmarksmässan i Stockholm. 
 
 
Maj månads bild är tagen i oktober. Men det känns mer rätt att visa en speltjäder på våren än på hösten.
Vilken stilig kille!
 
 
Min ambition är att jag ska skriva under juni månad men jag lovar inget. 
Hälsningar Frode
 

RSS 2.0