Jag är nästan frisk nu...

....fast fortfarande sjukskriven.

Det har varit en hård tid den senaste månaden. Jag har sett ljuset i tunneln. Gammelmatte tror att jag mötte Helga där, för hon påstår att jag blivit ännu mer lik henne nu. Vet inte riktigt hur jag ska ta det.
Jag, lik en gammal kees-tant! Om jag mötte Helga är min hemlighet, vad som kommer efter ska man inte prata för mycket om. Den som lever får se, för en sak är i alla fall säker, dödligheten hos allt levande är 100 %( utom möjligtvis någon svamp som klonar sig själv).

Jag har i alla fall blivit ännu mer ego. Jag är bäst! Jag går först! Jag sitter bäst! Jag ligger bäst! Jag åker bäst! Jag äter bäst! Jag ska bli kliad bäst! Och om Jonna, Ronja, Bolla, Tilda eller Bina glömmer hur det är så är jag också bäst på att påminna dem. 
Att jag äter bäst är säkert, jag har också ätit oftast. Jag började klockan halv fem varje morgon och sen åt jag åtta gånger om dagen de första fem dagarna efter att de släppt mig ur fångenskapen i Öjebyn. Sen blev det fem gånger och till varje måltid serverades en stor del leverpastej. Jag har nämligen upptäckt något jag inte visste tidigare. Leverpastej är faktiskt godare än både kyckling- och lax-filé. Det kommer kanske inte upp till älgfilé-klass men det är bra nära. Jag är nog inne på min sjätte burk leverpastej nu fast det har blivit snålare tilldelning. Matte pikade mig för att jag är tjock senast vi sågs. Jag väger nog mer än vad jag någonsin gjort. 12 kilo, det är lite mer än de 9,4 jag vägde när jag åkte hem för snart tre veckor sedan. Men då var jag nog lite väl anorektisk.
  


I stort sett ser jag ut som mitt vanliga vackra jag om det inte varit för att min mage är lite hårlös efter operationen. Dessutom gillar jag inte att exponera mina ädlare delar så mycket heller, jag längtar till pälsen vuxit ut där. Det kanske är lite drastiskt att tänka på peruk eller tupé men det skulle nog behövas om det blir kallt. I söndags följde jag med ut i båten och då fick jag låna Bollas tröja. Tyvärr är den avsedd för en tjej så det blev ett litet missöde när jag lyfte på benet. Det fick gammelmatte att slå på stort och köpa ett riktigt snyggt täcke som jag kan ha på mig tills jag är helt friskskriven och bepälsad igen och det funkar att pinka i! Jag blev faktiskt ännu mera bäst när jag fick på mig täcket, det var så snyggt.
Gammelhusse har fyllt år igen och tänka sig han var mycket piggare och fräschare på sin femtioförsta födelsedag än på sin femtionde. Jag undrar hur det kan komma sig? Han har ju inte blivit yngre på ett år. Det var i alla fall inget fel på grädden som täckte tårtan. Jag provsmakade den lite när vi var ute och eldade och stekte souvas. Jag hade en yllefilt med mig och i den låg jag inlindad vid elden medan matte och Malin jagade tillsammans med mamma. Hon har nyss blivit halvt friskskriven efter en månads koppeltvång för hälta. Matte tycker att vi är alldeles för få, vi finnspetsar. Två sjukskrivna och en valp räcker inte på långa vägar. Gammelmatte har till och med jagat med Ronja, lapphund, som hon är. Hon skällde både en tjäderhöna och en tupp men hon har inget vidare sök.

 

Jag har varit på återbesök och mina lungor både ser bra ut och låter bra nu, sa veterinären
Linda-Marie som jag träffade. Ja, jag träffade en massa snälla människor som tagit hand om mig och alla såg lika glada ut när de såg mig. Jag fick beröm för min vikt och för att jag inte var riktigt lika passiv och lätthanterad som tidigare. De påstod att jag var mer lik en finnspets nu. Nån sa till och med att jag inte gick att känna igen. Är det verkligen Frode? Det var så kul och det bästa var att jag fick åka hem igen och jag hoppas att jag inte behöver tillbaks på ett tag.

Jag har också planer på att starta en förening.
Frodes lungsjukeförening ska den heta.
Funderar på om jag ska ta emot andra sjukdomar också. Kan det räknas om man vårdats på hjärt-IVA? Även om det var efter en minisk-operation. I så fall har jag fyra och en halv medlem redan.
Jag själv så klart. Sex dagar på djursjukhus för lunginflammation är helt godkänt.
Mattes morfar. Punkterad lunga och ambulanshelikopter är klart kvalificerande. Frågan är om det inte vinner?
Mattes mormor. Lunginflammation och intravenöst antibiotika i sex dagar, funkar bra.
Gammelhusse. Ambulans och en natt på hjärt-IVA, det får väl duga.
Sen är det den halva medlemmen: Gammelmatte, hon har sin astma, fast inga nätter på sjukhus så då blir hon bara halv medlem.
Gammelmatte säger att det räcker med fyra och en halv medlemmar i min förening, hon vill inte att det ska bli fler men om det kniper får jag väl sänka inträdeskraven.

Bästa hälsningar Frode

RSS 2.0