Exil och Bygglov

 Hej och ett försenat glad påsk!
 
Jag har lärt mig ett nytt ord. Exil
Jag har nämligen levt en månad i exil, tvingad från mitt hem av onda krafter. Enligt Wikipedia kan man bland annat läsa följande om vad exil innebär.
Exil är ett begrepp som betecknar det förhållandet att en person bor utanför sitt eget land men utan att ha släppt sin identifikation med landet. Personen som befinner sig i exil, exilanten, kan ha tvingats i landsflykt på grund av social, politisk eller religiös förföljelse
Jag vet inte av vilken anledning jag tvingades lämna mitt land. Jag är inte ett politiskt aktiv för jag vet att det endast finns en ledare, och det är Jag själv. Alltså finns ingen anledning till att bedriva politik.
Jag är inte heller religisöst avvikande för jag vet att det endast finns en andlig ledare och det är Jag själv.
Alltså måste anledningen vara av sociala själ som jag inte själv förstår. Vet bara att jag missade Ronjas, Binas och Jonnas löpperioder under min exil och det var en stor besvikelse.
 
 
När jag sen fick komma hem till mitt eget land igen drabbades jag av en riktig chock. Jag hade en hemtrevligt stökig hall när jag lämnade huset. Där fanns gott om liggplatser och mjuka dammråttor i alla vrår. Man behövde inte känna sig allt för skämmig om man råkade spy på golvet, det var ändå så fläckigt sen tidigare, kort sagt det var mitt hem!
 
 
Tror ni att jag höll på att svimma när det såg ut så här när jag kom hem? Undrar om någon från Bygglov varit hemma hos oss och gjort en make over eller vad jag tycker en make under. Var kan en hund bo i denna sterila miljö och om man börjar må dåligt och måste spy så kommer det att stänka på tassarna så blankt som det golvet är, hu så hemskt.
 
 
Bara en vecka efter att min exil var över tvingades jag på nytt gå i landsflykt. Alla utom jag skulle få åka till fjälls, förstår ni nu hur socialt förföljd jag är? Till och med Pentti och Mikko fick följa med, men inte jag. De skyller på att en hund med mitt behov av egetutrymme inte skulle kunna åka skoterpulka, men det hade väl varit enkelt. Det sitter ju faktiskt takräcke på packkälken och det finns gott om remmar att surra fast Bina, Ronja och Jonna med där och vips är problemet löst. Men så ville ingen göra utan jag fick åka till Bolla i Myrheden.
 
Jag såg på bilder hur fint väder Jonna och Bina hade i fjällen men när mina männinskor äntligen kom hem och det blev min tur att vara ute så var det inte så bra.
 
 
 Titta hur det såg ut i onsdags när jag skulle fiska. Det är inte klokt hur det snöade och blåste men vi fick ganska mycket fisk. Jag hjälpte Malin och vi fick massor av fina abborrar men tyvärr inga gäddor. Jag har börjat se fram emot gäddfisket i sommar. Tror jag ska gå in hårt för det i väntan på hösten.
Vov, vov från Frode
 

RSS 2.0