Maja Dahlqvist, min idol!

Min farfar Frode Estil och hans bröder fick sina namn från norska skidåkare eftersom att deras mamma, min farfars mamma Fort Hjort Jonna kom från Norge. Skarja som heter Guld-Stina och hennes syskon, mina kusiner, har fått sina namn från Svenska OS-guld medaljörer.
Så klart kan jag ju inte vara sämre, jag har fått namnet Maja från den duktiga sprintåkaren Maja Dahlqvist. Mina syskon har också fått skidåkarnamn, Jonna (Sundling) Wille (Poromaa) och Calle (Halvarsson). Att bli uppkallad efter en sprintåkare betyder kanske att jag kommer att bli ruskigt snabb på korta sträckor och kanske inte orka riktigt lika länge. Matte har sina funderingar på hur det blir att få sitt namn från Calle Halvarsson. Innebär det att det blir många sjukdagar och ojämn form där det går superbra ett par gånger varje säsong och sedan väldigt tungt däremellan. Vi får hoppas att det inte blir på det sättet i alla fall.

 
 När jag kom till världen gjorde jag det lite bakvänt. De flesta valpar kommer med tassarna först eller möjligen huvudet eller i nödfall rumpan. Men jag föddes med svansen först som ni kan se på bilden. Tänkte kolla läget utanför innan jag kom fram på riktigt. Numer är jag inte lika försiktig utan det är mer fullt ös som gäller.
 
 
Jag har börjat på förskolan nu när alla mina syskon och kusinbarn flyttat. Föris hemma hos matte innebär att man måste lära sig att sova typ dygnet runt. Andra valpar lär sig sitt och gå i koppel men jag måste lära mig att sova! Jag börjar bli rätt bra på det nu för att vara bara tio veckor alltså. När matte sover ligger jag i valphagen och varje gång jag vaknar så kollar jag vad hon gör, oftast snarkar hon och om jag anstränger mig riktigt mycket så kan jag kanske somna om en stund till. När jag är färdigutbildad ska jag först kunna sova en hel natt med husse, vara vaken en timme och sen sova åtta timmar med matte, en dröm för åldringar som farmor Bina men inte för mig.
 
 
Här chillar jag med farmor i solen på altanen. Idag regnar det så det är inte särskilt mysigt att ligga ute, men desto mysigare att göra jordarbeten i hundgården. Det blir så härligt geggigt när vattnet blandar sig med den svarta gosiga matjorden och sen blir matte halvt hysterisk när jag vill komma in och ylar om svarta tassavtryck på golvet?!
Hej från mig Maja